top of page

הומור ומצבי לחץ

במחקר הנוכחי נבחן תפקיד ההומור כממתן סטרס פוטנציאלי, נעשה שימוש במדד לחץ דם כאינדיקטור לפעילות קרדיווסקולרית. לפי ממצאי המחקר, בכל חמשת המשימות שנבחנו, הומור נמצא מנבא לחץ דם ובאינטראקציה עם מגדר. מסקנת החוקרים היא שלפי ממצאי המחקר לא מתקבלת תמונה חד משמעית באשר לתפקיד ההומור בהשפעתו על לחץ, אך ניתן לומר שמגדר הוא מרכיב חשוב שיש להביא בחשבון כאשר בוחנים את השפעתו של הומור על לחץ.

 

המחקר הנוכחי בוחן את הקשר שבין חוש הומור, סטרס ואסטרטגיות להתמודדות. מממצאי המחקר עולה שבעלי חוש הומור גבוה מעריכים אירועים בעלי פוטנציאל לעורר לחץ, כפחות מלחיצים ומדווחים על חרדה פחותה בהשוואה לבעלי חוש הומור נמוך. בעלי חוש הומור גבוה נוטים להשתמש באסטרטגיות התמודדות אדפטיביות של פתרון בעיות. מסקנת המחקר היא שלהומור תפקיד משמעותי בעיבוד אירועים כפחות מלחיצים.

 

מטרת המחקר היא לקבוע האם ייצור הומור ממתן מצב-רוח ותגובות פסיכולוגיות במצבי דחק עבור אנשים בעלי חוש הומור גבוה ונמוך. מסקנת המחקר היא שייצור הומור מוביל לחוויה של פחות רגשות שליליים, מתח נמוך, ותגובתיות פסיכוסומטית פחותה בתגובה לאירועים מעוררי דחק. מכאן הסיקו החוקרים, שייצור הומור עשוי לשמש מנגנון התמודדות אפקטיבי גם עבור אנשים שאינם מייצרים הומור כדי להתמודד עם לחץ באופן שגרתי.

במחקר הנוכחי נבחן הקשר שבין הומור לבין התמודדות עם לחץ בקרב טירונים ביחידה קרבית בצה"ל. מממצאי המחקר עולה שיצירת הומור (מדיווח עמיתים) נמצא קשור לתפקוד גבוה תחת לחץ.

Please reload

הומוריום - הרצאות על הפסיכולוגיה של ההומור | humorem.talk@gmail.com | 054-6353562 | נופר מיכאלי הראל, פסיכולוגית חברתית

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page